Vragen over de Tibbaa Smartcard? Lees hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen.

De Tibbaa Smartcard is een volledig functionerende VISA VPAY prepaid kaart waarmee je binnen Europa in miljoenen winkels kunt betalen. Tibbaa heeft deze prepaid kaart op unieke wijze gecombineerd met een loyalty programma waarmee gebruikers beloond worden met gratis entree en/of korting op tickets die via Tibbaa worden afgenomen.

VPAY is een betaalmiddel van VISA en is veilig in gebruik door de nieuwste chip technologie (EMV).

Nee, de Tibbaa Smartcard is een prepaid kaart. De kaart moet dus eerst opgewaardeerd worden om deze te kunnen gebruiken.
De jaarlijkste abonnementskosten voor de Tibbaa Smartcard zijn €12. Voor de overige kosten verwijzen wij graag naar het Terms & Conditions document op de website van de Tibbaa Smartcard.
Via mysmartcard.tibbaa.com is het eenvoudig om een Tibbaa Smartcard aan te vragen. Er geldt een minimum leeftijd van 18 jaar en er vindt geen financiële toetsing plaats.
Het saldo van de Tibbaa Smartcard kan geraadpleegd worden door in te loggen op het dashboard via mysmartcard.tibbaa.com.
Het saldo van de Tibbaa Smartcard kan opgewaardeerd worden door in te loggen op het dashboard via mysmartcard.tibbaa.com. Het gewenste bedrag kan vervolgens aangeklikt worden en via je betrouwbare betaalmethode betaald worden.
De Tibbaa Smartcard is een officieel erkend betaalmiddel. De kaart kan gebruikt worden bij alle aangesloten partners.
Tibbaa Smartcard is voorzien van een contactloos betalen logo. Tot een bedrag van €25 is betalen mogelijk zonder een PIN in te voeren.
Stuur zo snel mogelijk een e-mail naar smartcard@tibbaa.com. Schrijf hierin de kaartgegevens en de voor jou onbekende transacties.
Klik op het loginscherm van mysmartcard.tibbaa.com op ‘wachtwoord vergeten’ en volg de stappen.
Bij het vergeten van de PIN code kan deze opgevraagd worden via mysmartcard.tibbaa.com.
Stuur een e-mail naar smartcard@tibbaa.com. Wij zijn dan genoodzaakt de pas te blokkeren. Er moet een nieuwe Tibbaa Smartcard besteld worden.
Contact opnemen over de Tibbaa Smartcard kan via de support pagina.
Zodra je in het betaalvenster op ‘betalen’ klikt, wordt het transactiebedrag naar de webwinkel doorgestuurd. Binnen enkele minuten is je geld afgeschreven. Mocht de transactie niet uitgevoerd kunnen worden (ivm technische problemen bijvoorbeeld), dan wordt het bedrag teruggeboekt. De terugboeking kan enkele uren in beslag nemen.
Let op: als je een melding krijgt zoals hierboven beschreven, waarin wordt gevraagd te betalen om de blokkering op te heffen, dan heb je te maken met een poging tot fraude! De Smartcard wordt nooit als betaalmiddel gebruikt door de politie of andere overheidsinstanties. Er zit waarschijnlijk een virus in je computer. Voer nooit Smartcardgegevens in om je computer te deblokkeren! Want ook na het invoeren van Smartcardgegevens, zit het virus nog steeds in je computer en ben je je Smartcard tegoed kwijt. Neem voor het verwijderen van een virus contact op met een computerspecialist.

Als de totale waarde van uw Smartcard opgebruikt is, is terugbetaling of restitutie van je geld niet mogelijk. In dat geval raden we aan om aangifte te doen bij de politie.

The Tibbaa SmartCard is issued by IDT Financial Services Limited pursuant to a license from Visa Europe. IDT Financial Services Limited is a regulated bank, licensed by the Financial Services Commission, Gibraltar. Registered Office: 57-63 Line Wall Road, Gibraltar. Registered No. 95716. All communications should be sent to (tibbaa B.V. Laan van Waalhaven 112 2495 GP Den Haag)