Smartcard F.A.Q.

Smartcard F.A.Q.

Vragen over de Tibbaa Smartcard? Lees hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen.

De Tibbaa Smartcard is een volledig functionerende VPAY Visa prepaid kaart waarmee je kunt betalen op plekken waar het logo van VPAY Visa zichtbaar is. Tibbaa heeft deze prepaid kaart op unieke wijze gecombineerd met een loyalty programma waarmee gebruikers beloond worden met gratis entree en/of korting op tickets die via Tibbaa worden afgenomen.

VPAY is een betaalmiddel van Visa en is veilig in gebruik door de nieuwste chip technologie (EMV).

Nee, de Tibbaa Smartcard is een prepaid kaart. De kaart moet dus eerst worden opgewaardeerd om deze te kunnen gebruiken.

Als je kiest voor een fysieke Green Tibbaa Smartcard zijn de jaarlijkse kosten €12. Als je kiest voor een fysieke Black Tibbaa Smartcard zijn de jaarlijkse kosten €24. Voor beide kaarten geldt eenmalige aanschafkosten van €12. Voor meer informatie over de kosten verwijzen wij graag naar de Terms & Conditions op de website van de Tibbaa Smartcard.

Een virtuele prepaidkaart is ontworpen voor gebruik in online shops en voor telefoonaankopen waarbij de kaart niet fysiek aanwezig hoeft te zijn.

Als je de Green Tibbaa Smartcard aanvraagt, kun je alleen een fysieke kaart hebben. Als je een Black Tibbaa Smartcard aanvraagt, kun je zowel een virtuele als een fysieke kaart (als je er ook een wilt hebben) tegelijkertijd hebben.

Via mysmartcard.tibbaa.com is het eenvoudig om een Tibbaa Smartcard aan te vragen. Er geldt een minimum leeftijd van 18 jaar en er vindt geen financiële toetsing plaats. Momenteel moet je inwoner van Nederland zijn om een Tibbaa Smartcard te bezitten.

Ga naar ‘order’ of ‘bestellen’ op de website en vul de gevraagde gegevens in. Als je aanvraag is geaccepteerd krijg je de kaart binnen 3 weken thuisgestuurd.

Ga op de website naar ‘order’ of ‘bestellen’, vul de gevraagde gegevens in en voeg de benodigde documentatie toe (zie hieronder ‘Welke documenten moet ik vertrekken?’). Als je aanvraag is geaccepteerd ontvang je in eerst instantie een virtuele kaart. Als je een fysieke kaart wenst te ontvangen, kan je dit aanvragen via jouw Tibbaa Smartcard account. Hier kan je een fysieke kaart aanvragen.

Je kunt de Green Tibbaa Smartcard upgraden naar een Black Tibbaa Smartcard door de nodige documentatie in te dienen via jouw Tibbaa Smartcard account.

Verificatie van je identiteit

  • Een kopie van je paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs (inclusief foto).

Verificatie van je woonadres

  • Fotografisch rijbewijs met huidig adres (indien niet gebruikt als verificatie van identiteit)
  • Het verstrekken van een recente energierekening (mobiele telefoonrekeningen zijn niet toegestaan), belastingaanslag of bank- en samenlevingscontract met adresgegevens (minder dan 3 maanden oud)
  • Brief van een overheidsinstantie of -instelling aan jou gericht op het opgegevens woonadres (minder dan 3 maanden oud)
  • Huurovereenkomst (privéhuurovereenkomsten zijn niet acceptabel)

Verificatie van je bron van inkomsten om de Black Tibbaa Smartcard op te waarderen.

  • Salaris – als de bron van jouw inkomsten afkomstig is van je salaris, vermeld de naam van het bedrijf, je beroep en de functie.
  • Voordelen – als de bron van jouw inkomsten afkomstig is uit voordelen, geef dan duidelijk aan welk voordeel je ontvangt.
  • Zelfstandig – als de bron van jouw inkomsten afkomstig is uit zelfstandig werk, geef dan duidelijk de naam en de aard van je bedrijf aan.
  • Sparen – als de bron van jouw inkomsten afkomstig is van sparen, geef dan de banknaam en rekeningnummer op waarop deze tegoeden worden bijgehouden.

Het saldo van de Tibbaa Smartcard kan geraadpleegd worden door in te loggen op het dashboard via mysmartcard.tibbaa.com.

Het saldo van de Tibbaa Smartcard kan opgewaardeerd worden door in te loggen op het dashboard via mysmartcard.tibbaa.com. Het gewenste bedrag kan vervolgens aangeklikt worden en via je betrouwbare betaalmethode betaald worden.

De Tibbaa Smartcard is een officieel erkend betaalmiddel. De kaart kan overal gebruikt worden waar het VPAY Visa logo wordt getoond.

De Tibbaa Smartcard is voorzien van een contactloos betalen logo. Tot een bedrag van €30 is betalen mogelijk zonder een PIN in te voeren.

Stuur zo snel mogelijk een e-mail naar smartcard@tibbaa.com. Schrijf hierin de kaartgegevens en de voor jou onbekende transacties.

Klik op het loginscherm van mysmartcard.tibbaa.com op ‘wachtwoord vergeten’ en volg de instructies.

Bij het vergeten van de PIN code kan deze opgevraagd worden via mysmartcard.tibbaa.com.

Stuur een e-mail naar smartcard@tibbaa.com. Wij zijn dan genoodzaakt de pas te blokkeren. Er moet een nieuwe Tibbaa Smartcard besteld worden.

Contact opnemen over de Tibbaa Smartcard kan via de support pagina.

Ja, als je met jouw geactiveerde Smartcard een ticket bij Tibbaa hebt gekocht zal de smart-ticket op jou Smartcard worden gezet. Met jouw smart-ticket kun je gebruik maken van de Fast Lane.

Voor elke uitgave die jij doet met de Tibbaa Smartcard ontvang je loyalty punten. Ook zijn er speciale acties met partners waarbij je dubbele loyalty punten kunt sparen. De loyalty punten kunnen besteed worden in de Tibbaa2Pay webshop. Nog meer loyalty punten sparen? Wordt dan ambassador. Ga naar tibbaa.com/ambassadors voor meer informatie.
In de Tibbaa2Pay webshop kun je al jouw gespaarde loyalty punten uitgeven. In de webshop zijn verschillende acties en artikelen te vinden die gekocht kunnen worden met de loyalty punten.
Loyalty punten kunnen besteed worden in de Tibbaa2Pay webshop.

Koop al jouw tickets met de Tibbaa Smartcard, ongeacht bij welke ticketing provider, en de tickets zijn zonder extra kosten automatisch verzekerd. Lees de Algemene Voorwaarden op de website.

Om de Tibbaa Smartcard te activeren ga je naar de activatiepagina en volg hier de stappen.

The Tibbaa Smartcard is issued by IDT Financial Services Limited pursuant to a license from Visa Europe. IDT Financial Services Limited is a regulated bank, licensed by the Financial Services Commission, Gibraltar. Registered Office: 57-63 Line Wall Road, Gibraltar. Registered No. 95716. All communications should be sent to: Tibbaa Smartcard B.V. Lange Kleiweg 62H 2288 GK Rijswijk

2018-08-08T15:23:43+00:00