Tickets F.A.Q.

Tickets F.A.Q.

Starten met de voorverkoop van tickets:

Om via Tibbaa tickets voor je evenement te kunnen verkopen dien je in het bezit te zijn van een account waarmee je toegang krijgt to het Tibbaa dashboard. Dit account kun je hier aanvragen door op “Registreren” te klikken.

Nadat je een account hebt aangevraagd zal één van onze account-managers je aanvraag goedkeuren waarna je direct van start kunt met het creëren van je eigen ticket-shop en het verkopen van tickets voor je evenement.
De kosten voor het gebruik van het Tibbaa ticketing-plaform zijn afhankelijk van het aantal tickets dat je jaarlijks verkoopt. Hierbij hanteren wij een staffel die altijd voordeliger zal zijn dan die van concurrerende aanbieders.

Je bepaalt vervolgens zelf of je deze kosten voor eigen rekening neemt of doorberekend naar je bezoekers. In het laatste geval is het gebruik van Tibbaa volledig gratis.

Mijn 1e evenement:

We hebben het zo eenvoudig mogelijk gemaakt om snel met de voorverkoop van tickets voor je evenement van start te gaan. Zo kun je veel van de benodigde gegevens eenvoudig importeren vanuit Facebook. Indien je evenement (nog) niet op Facebook staat, kun je de benodigde gegevens uiteraard ook handmatig invoeren. Meer informatie is te vinden in de handleiding van de ticketshop (beschikbaar na inloggen op het dashboard).

Alle belangrijke betaalopties zoals iDeal, creditcard en PayPal zijn binnen Tibbaa beschikbaar en je kunt zelf via het Tibbaa dashboard aangeven welke betaalopties door jouw bezoekers gebruikt kunnen worden. Hoe je dit kunt doen lees in je de handleiding van de ticketshop.

In het Tibbaa dashboard vind je een stukje code dat je eenvoudig in je website kunt plakken. De ticketshop verschijnt dan vanzelf op je eigen website. Ook kun je eenvoudig een koppeling met Facebook maken. Hierbij wordt er een extra tabje toegevoegd aan je Facebook pagina waaronder men jouw ticket-shop kan vinden. Kijk voor een gedetailleerde uitleg in de handleiding van de ticketshop.
Je kunt je ticketshop naar eigen inzicht inrichten en hierbij zelf de kleuren, tekst en images bepalen. Hoe je dit exact kunt doen vind je in de Kijk van de ticketshop.
Dat kan.
Je kunt hiervoor gebruik maken van de gastenlijst-module die je in het dashboard kunt vinden.

De ticket-controle tijdens mijn evenement:

We bieden diverse mogelijkheden om de tickets die je hebt verkocht bij de entree te controleren. Dit kan via speciale scanners die je van ons in bruikleen kunt krijgen of via de Tibbaa scan-applicatie die je op je eigen smartphone kunt downloaden. Afhankelijk van het aantal tickets dat je hebt verkocht en je persoonlijke wensen, zal in samenspraak met je account manager worden bepaald welke wijze van toegangscontrole op jouw evenement van toepassing zal zijn.

Wil je de Tibbaa scan applicatie op je eigen smartphone gebruiken ?
Kijk dan in de handleiding van de Tibbaa scan-app voor meer informatie.

Wanneer je meer dan 1.000 tickets hebt verkocht zal Tibbaa zorgen dat er minimaal 1 scan-manager op jouw evenement aanwezig is. Hij of zij vormt het aanspreekpunt voor het personeel dat tijdens jouw evenement zorg draagt voor het scannen van de tickets.

In principe dien je zelf voor scan-personeel te zorgen maar desgewenst kunnen wij ook scan-teams leveren en daarmee de gehele toegangscontrole uit handen nemen. Mocht je hier gebruik van willen maken, neem dan a.u.b. contact op met je account-manager.

Zoals eerder aangegeven dien je, tenzij anders met je account-manager overeengekomen, zelf voor personeel te zorgen dat aan de deur kan scannen en indien je meer dan 1.000 kaarten hebt verkocht, zal er een scan-manager van Tibbaa aanwezig zijn om jouw personeel te instrueren.

Hoewel niet noodzakelijk (onze scanners werken ook zonder internetverbinding), is het raadzaam aan de deur voor een goede WiFi verbinding te zorgen. Daarnaast raden we je aan voor voldoende verlichting stopcontacten te zorgen.

Indien je met je accountmanager bent overeengekomen dat Tibbaa voor scanners (en eventueel scan-personeel) zal zorgen, dan zal één van onze scanmanagers voorafgaand aan je evenement contact met je opnemen om af te spreken wanneer de scan-apparatuur gebracht en gehaald zal worden. Indien Tibbaa ook voorziet in scan-personeel dan zal hier in samenspraak een planning voor worden opgesteld.

De uitbetaling van je ticket-omzet:

Je omzet wordt altijd op de 1e woensdag na afloop van je evenement uitbetaald.
In je dashboard vind je onder het kopje “Finance” een overzicht van alle facturen per evenement.
2017-12-15T13:57:58+00:00